Skip to main content

TRATAMENT MICRONEEDLING AMESON/AESTHET

Ce este Microneedling-ul?

Tratamentul facial Microneedling este o procedură de rejuvenare-regenerare a pielii minim invazivă, care implică utilizarea unui dispozitiv medical, de forma unui stilou cu microace de unica folosință. Acest dispozitiv numit Micro-injector, este cel mai rapid sistem de ultima generație cu care se efectuează tratamentele de Microneedling sau Mezoterapia Fracționată.

Cum funcționează aparatul de Microneedling?


Dispozitivul de Microneedling execută micro-perforații controlate ale pielii, la adâncimi diferite, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen și elastina în piele, proces numit inducție de colagen sau neocolageneză. Este primul instrument avansat pentru "tratamentul fracționat” - întinde, ridică și reîntinerește pielea.

Tratamentul cu Microneedling este unul sigur și eficient, iar în cadrul acestuia se pot folosi ace de tratament nano, cu 12, 36 sau 42 microace verticale, sterile, detașabile și de unica folosință. Cu cât numărul de ace este mai mare, cu atât capacitatea de stimulare a colagenului e mai crescută, iar minimul de disconfort simțit este relativ același, indiferent de numărul de microace utilizate. Aparatul de Microneedling execută mii de micro-înțepături controlate în derm, având un efect puternic de reîntinerire asupra fibrelor de colagen și elastina, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin introducerea substanțelor active direct în straturile profunde ale pielii prin intermediul canalelor/micro-inciziilor create.

 

Cum acționează Microneedling-ul asupra pielii?


Mezoterapia cu ace acționează asupra primelor 2 straturi ale pielii, epidermul - la exterior și dermul - stratul profund al pielii. Pentru un tratament eficient a diverselor condiții ale pielii trebuie să ajungem în derm. Micro-injectorul utilizat are ace fine ce penetrează controlat epidermul, în acest fel avem acces direct la derm, unde își au originea diversele probleme ale pielii.
Tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul reacționează la introducerea acelor la fel cum ar reacționa la orice alt obiect ascuțit ce penetrează pielea. Diferența este dată de dimensiunea obiectului - fiind vorba în acest caz de microace. Introducerea de ace chirurgicale foarte mici este simțită de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii. Acele sunt atât de fine și subțiri, încât rănirea țesutului este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, acest "stimul nervos" are ca țintă un proces de vindecare în cascadă. Celulele din piele eliberează semnale de creștere către celulele nediferențiate, după înțepare. Efectul este răspândirea de noi celule. Acestea închid rana, transformându-se automat în fibre de colagen, dar creează și fibre capilare care ajută la circulația sângelui.

 

Ce rol au cocktail-urile medicale folosite la Microneedling?


Împreuna cu microacele, în cadrul tratamentului se folosesc întotdeauna și substanțe active prezente în cocktail-urile de puritate medicală Toskani. Micro-injectorul creează micro-incizii în piele atât cât este suficient pentru a stimula producerea de colagen și elastina. Micro-canalele rezultate ajută, de asemenea, la infuzarea de cocktail-uri având la bază substanțe de puritate medicală, pentru o mai bună penetrare a acestora și creșterea eficacității. Multe studii clinice au arătat că absorbția cocktail-urilor de puritate medicală este îmbunătățită de până la 3000 de ori, dacă acestea sunt aplicate cu ajutorul Microneedling-ului, comparativ cu metoda de aplicare topică.

Tratamentul cu Microneedling penetrează straturile superioare ale pielii, ajută la refacerea echilibrului natural al pielii, reface activitatea celulară și conferă un aspect sănătos. Rezultatul este o piele care radiază de sănătate, tonifiată și frumoasă.

 

Tratamentul cu microace acționează pe 3 cai:

  1. Micro-acele declanșează propriul mecanism natural al pielii de auto-refacereprin formarea de colagen nou care ajută la repararea/regenerarea rapidă a pielii. Aceasta înseamnă că aspectul pielii se va îmbunătăți continuu timp de mai multe luni, odată cu formarea de colagen nou.

  2. Cocktail-urile de puritate medicala utilizate, conțin substanțe active și sunt absorbite profund și în cantitate mare în piele, ceea ce crește eficacitatea tratamentului. Se utilizează amestecuri de substanțe active (acid hialuronic cu masă moleculară mică, vitamine, minerale, oligoelemente, extracte din plante) cu rol de refacere și regenerare a pielii.

  3. Formarea de noi vase de sânge (neoangiogeneza), îmbunătățește alimentarea cu sânge a pielii, în acest fel pielea este mult mai bine hrănită și oxigenată.

 

Care sunt avantajele și beneficiile tratamentului cu microace?


+  Tratamentul cu microace realizat cu Micro-injectorul prezintă anumite avantaje față de tratamentele cu laser sau peeling chimic medical, astfel ca tratamentul nu afectează epidermul (stratul superficial al pielii) precum în cazul celui cu laser sau peelingului chimic medical, timpul de refacere este minim comparativ cu cel din urma procedurii ablative cu laser, iar tratamentul este mai puțin costisitor comparativ cu laserul,
+  Nu are efecte secundare nedorite,
+  Adâncimea de penetrare a microacelor se controlează foarte ușor (0 - 2,5mm),
+  Perioada de vindecare este scurtă, roșeața va persista de la câteva ore pana la câteva zile, depinde de adâncimea cu care se lucrează,
+  Se reface condiția generală a pielii prin regenerarea cutanată intensă,
+  Penetrare excelentă și în profunzime a substanțelor medicale,
+  Poate fi folosită ca și terapie unică sau combinată cu alte terapii, asociată cu alte tratamente (tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, etc.).

 

Care sunt indicatiile tratamentului cu microace?

+  hiperpigmentații, melasma, pete cauzate de expunerea la soare - rejuvenarea pielii îmbătrânite și foto-îmbătrânite,
+  piele lipsită de tonus, piele îmbătrânita/flască,
+  linii de expresie și riduri fine/medii,
+  tratamentul cicatricilor post-acneice, post-varicelă și atrofice,
+  ameliorarea vergeturilor,
+  reducerea dimensiunii porilor dilatați/piele grasă,
+  tratamentul pielii uscate,
+  uniformizarea culorii pielii,
+  îngrijirea pre- și post intervenții de chirurgie estetică,
+  stimularea creșterii părului.

 

Câte ședințe de Microneedling se recomandă a fi efectuate?


Numărul ședințelor de Microneedling diferă în funcție de zona tratată și de complexitatea tratamentului. În principiu se recomandă 3-8 ședințe la interval de 2-3 săptămâni. Pentru rejuvenare sunt necesare 4-6 ședințe, la un interval de 2-3 săptămâni. Pentru cicatrici, vergeturi, piele lipsită de tonus sunt necesare 6-8 ședințe sau chiar mai multe, în funcție de particularitățile fiecărei persoane, la un interval de 4-6 săptămâni. Planul de tratament și numărul ședințelor se vor stabili în urma efectuării evaluării faciale, pe care centrul nostru ți-o oferă în mod gratuit.

Coș de cumpărături

Coșul tău este gol.
Începe să comanzi online.